Wednesday, December 21, 2011

Dugaan di Hari Rabu

Salam everybody...
dah lame dhiya x update blog kan..??
semenjak dah bekerja niyh...
masa 24 hours pown macam x cukup...
rushing buat itu, buat ini...
baru lah paham macam mane rasenya orang bekerja...
itu pown, mama cakap belum kawin ag...
kalau dah kawin ag banyak kerja yang kene uruskaN...
kerja kat office ag...nak uruskan rumah tangga ag...
sesungguhnya wanita memang hebat...!!! =)

okeyh dhiya dah melalut panjang...
actually dhiya nak cerita something happen pg tadi before dhiya kelua kerja...

as usual, dhiya kelua rumah pukul 7.30am sbb office dhiya dekat jew ngan rumah...
but, pagi tadi, dhiya agak lambat sbb carik kunci kereta x hengat letak kat mana...
dalam kul 7.40am baru jumpe kunci kereta tu..
rupe2nya dhiya letak kat atas almari dalam bilik...
biasanya sangkut jew kt belakang pintu tu...

then, turun bawah amek kunci rumah nak bukak grill rumah...
tetiba mangga yang sangkut kat grill rumah tu x boleyh bukak...
banyak2 kali dhiya try pown x boleyh...
jam dah pukul 7.45pg...
dalam hati dhiya...
confirm punchcard aku merah hari niyh..
my mom ngan adik2 try bukak pown x boleyh..
pikir2 punya pikir...
last choice, panjat pagar kelua ikut pintu belakang...
sbb pagar belakang rumah dhiya mangganya memang dah x boleyh bukak...

bayangkan dengan baju kurung panjat pagar macam perompak...
malu gila kowt...
sampai aunty belakang rumah kelua tanya kenapa kelua macam tu...(@_@)
sorie aunty, dhiya x da masa nak explain..
jadi, mama yg tolong explainkan..

dah lepas kelua...
dhiya x pandang kiri kanan...
jalan laju jew pergi depan balik...
nak amek kereta...

masuk kereta,
start engine terus pecut...
punya laju gila dhiya bawak...
semua kereta dhiya potong suke hati jew...
dah x pikir apa dah...
kereta yang lambat pown dhiya hon selamba badak jew...

sampai2 office...
tgk jam dah pukul 8.00am..
dalam hati dhiya...
mintak2 lah jam punchcard baru kul 7.59am..
berlari2 ke tempat punchcard...
sekali tengok..
jam punchcard dah pukul 8.04am...
OMG...down gila...
punchcard merah hari niyh...
mood serta merta berubah..
x dew mood nak buat kerja...

semuanya mangga punya pasal...
my mom telephone, adik dhiya berjaya membuka mangga tu pukul 8.10am..
isk3...sabar jew la bebanyak...
balik kerja niyh, dhiya beli mangga baru...
mangga lama tu..
dhiya soh adik dhiya ketuk2 ngan penukul then buang...
x perlu simpan ag...
huhh...
MENYAMPAH!!!!!!!!!!!!!!!!!







Tuesday, November 15, 2011

Ombak Rindu

Assalamualaikum readers...
semoga semuanya sihat2 aja yaa...=)

n3 kali niyh...
jom layan video OST Ombak Rindu...=)

first time dgr lagu niyh kat tv...
dhiya terus jatuh cinta...
gigih cr kat youtube...
huhuhuhuhu....

jom layan...(^_^)

video

Tuhan tolong lembutkan hati dia...
untuk terimaku seadanya...
kerna ku x sanggup...
kerna ku x mampu....
hidup tanpa dia disisiku...

Tuhan aku tahu banyak dosaku...
hanya ingat kamu kala dukaku...
namun hanya kamu yang mampu membuka...
pintu hatinya tuk cintaku...

Malam kau bawalah rinduku...
untuk dirinya yang jauh dariku...
agar dia tidak kesepian...
selalu rasa ada cinta agung...
Hujan bawa air mataku...
yang mengalir membasuh lukaku...
agar dia tahu ku tersiksa...
tanpa cinta dia dihatiku...

Hanya mempu berserah...
moga cahaya tiba nanti...

Tuhan tolong lembutkan hati dia...
utk terimaku seadanya...
kerna ku x sanggup
kerna ku x mampu
hidup tanpa dia disisiku....


Wednesday, November 9, 2011

Aidiladha 2011

Assalamualaikum readers...
salam Aidiladha...
ok dhiya tau dhiya dah terlambat...
tapi nak ucap jugak...=)

ok utk n3 kali niyh...
dhiya nak share ngan korang semua gambar2 raya dhiya dgn my kazens...

PAGI RAYA PERTAMA:

mikhail yang comel berbaju melayu...
peace yo...(^_^)
gambar raya pertama x byk...
sbb dhiya x pegang kamera...
my kazen yg pegang...
so dye main snap jew ape yg dye nak...
gamba dhiya yg cun melecun niyh dye x snap plak...
cun melecun..??? ok tampa diri sendirik laju2...!!!!

RAYA KEDUA:

raya kedua ada jemputan majlis pertunangan anak jiran nenek dhiya...
anak wan teh....
so dengan penuh smgt ktorg menghadirkan diri ke rumah wan teh...

sambil ontheway...
sempat ag gedik2 tangkap gambar...
rumah yg kat ats bukit tu...
rumah uda dhiya...
blakang dhiya rumah nenek dhiya...
depan dhiya rumah wan teh...

sambil menunggu kehadiran pihak lelaki...
dhiya sempat ag snap gambar ngan si comel iman irdina...=)
dekat beranda wan teh pown jadi nak snap gamba....
mmg gila gamba kau dhiya...!!!

lepas tangkap gamba ngan bb iman...
gamba sorang2 pulak...
ok memang x tau malu kau dhiya sbb orang lelaki penuh kat beranda...
kau pulak gedik2 bergamba...
eh ada dhiya kesah..???
dorang bukannya tgk dhiya pown...
so, smile...=)

lepas makan kat umah wan teh...
balik umah nenek dhiya...

sambung menggedik kat rumah nenek dhiya pulak...
ok kazen2 ku...
sila senyum dgn cantik ye...:P


with my kazen, zetty...
baru form 2, dah tinggi dr dhiya...
the conclusion is dhiya mmg pendek, k bye...

dgn ain, kazen dhiya jugak...
dye tgh nebes tunggu result upsr...
gud luck ye ain...=)

lagi sekali bergambar dgn bb iman...
ok, iman dari baju purple dah tukar baju color oren...
dye dah tidur dekat 2 jam then bangun mandi...
ktorang x abes bergambar ag...
bayangkan....!!! :P

bersama my younger sister and my little kazens..
if korang pandai....
cube teka...
which 1 my younger sister..??? =)

last but not least...
post manja bb iman dengan kakak dhiyanya....
~tadaa~

ok, actually bb iman baru bangun tido...
dye tengah mamai ag...
dhiya amek terus bawak bergamba...
tgk muke bb iman...
muke baru bangun tido+x rela nak tangkap gamba...
muahahahha...(^_^)

lepas sesi bergambar semua...
ktorg gerak pegi beraya rumah paklong dhiya...
tp x sempat nak snap gamba...
sbb bz makan sampai x hengat dunia...
hohohohohoho... (^_^)
mihun sup maklong memang terbaik..!!!!

ok tu jew nak cerita...
~dadaa~

Monday, November 7, 2011

Suara Ku Berharap

Disini aku masih sendiri
merenungi hari-hari sepi
Aku tanpamu
Masih tanpamu

Bila esok hari datang lagi
Ku coba untuk hadapi semua ini
Meski tanpamu, Oo~ meski tanpamu

Bila aku dapat bintang yang berpijar
Mentari yang tenang bersamaku disini
Ku dapat tertawa menangis merenung
di tempat ini aku bertahan

Suara dengarkanlah aku
Apa kabarnya pujaan hatiku
Aku disini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya

Suara dengarkanlah aku
Apakah aku slalu dihatinya
Aku disini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya

Kalau aku masih tetap disini
Ku lewati semua yang terjadi
Aku menunggumu, oo~ aku menunggu

Suara dengarkanlah aku
Apa kabarnya pujaan hatiku
Aku disini menunggunya
Masih berharap didalam hatinya

Suara dengarkanlah aku
Apakah aku ada dihatinya
Aku disini menunggunya
Masih berharap didalam hatinya

Suara dengarkanlah aku
Apa kabarnya pujaan hatiku
Aku disini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya

Oo~
Suara dengarkanlah aku

Friday, November 4, 2011

Syukur


Assalamualaikum readers...
hopefully semuanya dalam keadaan sihat...

Syukur Alhamdulillah...
terima kasih ya Allah atas kurniaan mu...
sesunguhnya hambamu ini benar2 bersyukur kepadamu...

alhamdulillah...
result utk final sem dhiya dah kelua...
kalau td dhiya risau sgt2...
sekarang dhiya dah mampu tersenyum lebar...

congrates to all my beloved classmates....
alhamdulillah semua...
berkat usaha....
kita semua berjaya mengharungi semester 5 dgn jayanya...

ucapan yang tak terhingga to all lecturers yg tak jemu2 beri tunjuk ajar pada kami...
sentiasa membimbing dan menasihati kami.....
thanks you so much...!!!
jasamu dikenang....

to all my beloved classmates....
selamat berpractical ye...
semoga kejayaan menjadi milik kita semua....



sekian ...
~wassalam~


Wednesday, October 26, 2011

Sahabat.Friend.Kawan.Member.


Assalamualaikum readers...

sahabat.friend.kawan.member. is a same thing and meanings...
mereka adalah individu2 yg rapat dgn kita selain family kita...
tempat kita nak mintak pendapat...
tempat kita nak mengadu masalah...
tempat kita nak share cerita and everything....
tempat kita nak share kegembiraan dan kesedihan...

seseorang individu boleyh hidup tanpa cinta, tetapi mereka tidak bisa hidup tanpa kawan...




























so, hargailah kawan2 korang ye...

buat sahabat2 ku....
semoga persahabatan yg terjalin diantara kita akan diberkati dan diredhai...

semoga ukhuwah kita akan berkekalan selamanya...
~friends forever~



Sunday, October 23, 2011

Tiada Privacy

Assalamualaikum readers....
hopefully semuanya sihat2 ea...

rumah dhiya ada maid baru...
maid sementara...
jadi, kami adek beradek tiada privacy...
hohohohohohho....

secara jujur dhiya cakap....
dhiya x suke ade maid....
sbb dhiya rase x dew privacy...
bukan dhiy jew, adek2 dhiya pown rase camgitu gak....
yelah...rumah kita kan...
mestilah kita nakkan privacy...
kat rumah lah kita nak bermanja dgn parents kita...
nak bergurau senda dgn adik beradik...
bila ada maid...
rase macam lain lah...

ok maybe dhiya jew kowt yg rasa cam gitu...
korang x kowt...
sbb before niyh umah dhiya mmg x pernah ada maid...
mama pown x nak ada maid...
sbb mama cakap, mama boleyh buat keje sendiri...
klu weekend...
anak dara mama ada utk membantu apa yg patut...
huhuhuhuhuhuhhhuuu....=)

ok berbalik pd story...
sebenarnya, baru2 niyh, mama dhiya dpt tender buat karipap dlm 1000 biji....
so, mama ameklah sorang maid utk bantu mama...
sbb nak harapkan anak dara mama yg sorang niyh....
memang x lah kan...
baru ciap dalam 50 biji, tangan dhiya dah cramp....
nanges2 okeyh bgtau mama...
macam mana nak wat ag 950 biji...????
last2 mama cakap...
" dah p dok jauh2 x payah tolong..."
ok mama....
itulah ayat yg paling dhiya tunggu2....(^_^)

maid yg mama amek niyh...
namanya kak leha....
warga indonesia tp baikk sgt....

masa mama bwk balik kak leha...
dhiya jew yg ada kat rumah...
adek2 dhiya pegi skola....
so dhiya lah yg kenal kak leha dulu...
beramah mesra kejap...
then, terus ktorg buat keje memasing...

MEH DHIYA LISTKAN KENAPA DHIYA+ ADEK2 DHIYA RASE TAK DEW PRIVACY BILA ADA MAID DI RUMAH:


1. after dah mandi dan solat...
adek dhiya yg lelaki 2 orang tu...
bukak radio macam dorang jew yg ada radio kat dunia niyh...
tetiba ada lagu SALEHA nyanyian mawi..
dorang pown pegi nyanyi lagu tu dgn penuh perasaan bajet suara macam mawi...
tanpa mereka sedari yg kak leha tu nama dye SALEHA...
untuk cover baik punya, dhiya pown jerit "weyh suara korang x sedap lah...diaammmm...!!! "
ok lagi kuat dorang nyanyi sampai nak bergegar rumah...
then mama naik ats terus kene ketuk kepala sorang2 agaknya...
baru nak diam masing2...
haa kan dah hilang privacy kat umah utk adek2 dhiya nak nyanyi kuat2 lagu SALEHA tu...
kuang3....(^_^)

2. biasanya adek2 dhiya...
lepas mandi, dorang akan pakai short n singlet pagoda jew...
turun bawah, makan and main game...
tp bila ada kak leha...
dorang terpaksa berlagak baik...
pakai tshirt and slua track...
adek dhiya yg no3 tu....
sorang yg sgt pemalu...
pemalu dye boleyh kalah anak dara termasuk kakak dye niyh...
muahahahaa....
bila ada kak leha...
mandi pown, bawak baju utk pakai dlm bilik air...
baguss adek kakak...!!!!(^_^)
haa kan dah hilang privacy utk adek2 dhiya berpakaian bebas kat rumah...
muahahahahahaaa...=P

3. adek2 dhiya x boleyh main game...
sbb mama soh buka tb tgk cerita indon...
sbb kak leha nak tgk sambil buat keje...
adek dhiya dah buat muka toye dorang...
tb kat ats plak rosak..
so mereka x dew choice...
paksa tanpa rela cr channel indon...
hahahhahaa....
nasib korang lah ye adek2.... :P

4. time makan, sume sopan2 jew...
biasanya time makan, ktorang adek2 beradik akan bergussips sesama sendirik...
x kesah lah pasal apa...
biasanya klu kat meja makan...
ktorg lah yg paling bising skali...
orang lain time makan diam...
kami terbalikk...
mmg x sopan...
tp itulah kami...
br happening nak makan kata adek2 ku sekalian...
jadik bila kak leha makan sekali...
kami jd pendiam...
masing2 laju jew makan...
10 minit ciap sudaa..
klu x...30 minit tu adalah tempaoh wajib kami dimeja makan...
~lalalalalalala~
kan dah hilang privacy gussips2 kami time makan...
hohohohohohohohoh....

5. privacy utk dhiya jerit2 hilang...
kat umah dhiya mmg suka jerit2...
bukan apa...
bila adek2 dhiya dok kat ats...
dorang mmg dah x dgr apa dah...
jadi, bila nak panggil dorang...
memang dhiya kene guna maximum volume....
jadiknya...
bila ada kak leha...
dhiya jadi segan plak nak jerit2 kan...
almaklumlah...
dhiya niyh kan pemalu jugak...
(kadang2 jew) (^_^)
~lalalalalalaaa~

ok niyh jew antara privacy2 kami yg hilang...
actually byk ag...tp dhiya x hengat daa..
bukanlah hilang mcm mana pown...cuma x biasa ja...
hari niyh, kak leha dah x keje ngan kami...
sbb dye pown maid sementara jew...
jadiknya...
kami adek beradek boleyh jadik seperti sedia kala...
muahahahahahaa.... =)

~gtg~
nak kemas umah...
sbb maid daa x dew, jd kene buat sndirik...
sampai ketemu di next n3...
~daaaadaaaa~









Monday, October 17, 2011

Single is Special

Assalamualaikum readers...
hopefully semuanya sihat2 ye...
n3 kali niyh...
dhiya nak share ngan korang kata2 yg dhiya dapat dr kwn dhiya...
actually my BFF, cik Fadlyani Ishak (http://www.gulagulaguli.blogspot.com)
yang tag this picture kat dhiya tgh malam tadi...

ayat niyh betul2 membuat dhiya berfikir....
kebanyakkan orang akan tertanya2 kenapa dorang still lagi single sedangkan kwn2 yg lain sumenya dah ada pilihan hati masing2...
dan sekarang dhiya rase....
klu korang bace kata2 dlm gamba tu....
korang akan dpt jwpn yg tepat lagi pasti...

sesungguhnya, jodoh itu rahsia Allah...
dan sesungguhnya juga Allah telah mengaturkan yang terbaik untuk kehidupan kita...
sebagai hambanya kita perlulah berusaha, berdoa dan bertawakkal...=)

itu sahaja utk kali niyh...
sampai ketemu lagi ye kawan2...
hihihihiih.....
~daaaadaaaa~

Wednesday, October 12, 2011

Wish Me Luck !!!!

Assalamualaikum readers...
disaat ini.....
dhiya tgh nervous+risau+menggelabah+x senang duduk+takut dan macam2 rasa ag lah...
nak tau sbb apa..???

sebabnya...
esok dhiya ada speaking test utk MUET....
omg..!!!
ap yang dhiya nak cakap esok niyh..???
risaunyaa...!!!

dhiya niyh nak kata pandai ENGLISH tu mmg x laa...
biasa2 jew....
cakap pown berterabur jew...
grammar pown ada salah lagi...
macam mana dhiya nak tempuhi hari esok niyh...

Ya Allah Ya Tuhanku...
Permudahkanlah segala urusan hambamu ini pada esok hari...
Amin...

doa kan dhiya ye kawan2....
wish me luck...!!!!

~dadaa~

Monday, October 10, 2011

Pesanan Seorang Sahabat

(sumber:encik google)

assalamualaikum readers...

"Walau sesusah mane pun kita...."
"Walau sesenang mane pun kita..."
"Walau sesakit mane pun kita..."
"INGAT"
"JANGAN SESEKALI TINGGALKAN SOLAT..."
"solat lah pelindung diri kita..."
"JAGA DIRI, HIASI PERIBADI"

pesanan yang akan Dhiya ingat sampai bila-bila...
panjang umur,murah rezeki, ada jodoh.....
InsyaAllah kita jumpe lagi ea...=)
terima kasih M.........


Saturday, October 8, 2011

Kenangan Terindah


Salam kawan2...
hopefully korang semua sihat2 ye...

alhamdullilah....
dhiya dah abes final exam...
berakhirnya final exam sem5 niyh...
maka berakhirlah perjuangan dhiya di UiTM Perak...
lepas ini...
InsyaAllah dhiya akan buat practical training plak...

tadi....
lepas paper akhir AOM...
ktorg semua classmate berkumpul....
maka bermulalah drama air mata diantara kami...(^_^)

siyes sgt sedeyh nak berpisah ngan korang semua....
5 sem kita semua study sama2...
berjuang untuk mencapai ilmu sama2...
dan hari ini, 08102011...
maka berakirlah perjuangan kita di sini sahabat...
doa dhiya...
semoga kita semua success dalam apa jua bidang yg kita ceburi selepas ini...

semoga persahabatn kita semua akan kekal selamanya....
segala kenangan diantara kita tak akan dhiya lupakan untuk selamnya...
korang lah the best classmate in the world...=)

*panjang umur, murah rezeki, ada jodoh...InsyaAllah kita jumpe lagi ye kawan2...(^_^)

Friday, September 30, 2011

Biar Sampai Syurga

Assalamualaikum everyone...
yuhuuuu dhiya in the house yoo...
(perasan dj okeyh) =p

untuk kali niyh....
dhiya nak share ngan korang semua...
pasal video yg sweet muet lagi tweet...
eh..???? apa punya ayat daa...

ok actually dhiya rasa video niyh sweet laa...
try tgk dgn mata dan kepala korang sendirik okeyh...
kot2 dhiya jew yg perasan video niyh sweet kan...
setiap orang berlainan pendapat...
so lets check it out..!!!!


video

Indahnya cinta bila cinta itu ikhlas dari hati bukan kerana nafsu...
Indahnya cinta jika kita tertunggu - tunggu dan tertanya - tanya adakah dia juga mencintai kita...
dan...
Indahnya cinta apabila di satukan dalam ikatan pernikahan yang menghalalkan kita untuk menzahirkan cinta itu sepenuh hati kita...

Saturday, September 24, 2011

Rindu Si Comell Iman

Assalamualaikum readers...
hopefully korang semua sihat k....

hurrmmmm.....
disaat ini.....
hati ku disapa kerinduan yg amat pada si comel baby iman....
huhuhuhuuhhh....
rindunya kat dye.....
cepat lah abes exam...
x sabar nak balik kampung jumpe baby iman....

siapa baby iman niyh..???
anak dhiya ke..???
anak sedara dhiya ke...????

huhuhuhu semuanya salah....
actually baby iman niyh kazen dhiya...
dye anak aunty dhiya....
buat mase niyh...
dalam family besau dhiya...
iman lah yg paling bongsu...
jadiknya, memang dye lah menjadi rebutan bila balik ke kampung...
untungkan iman..
semua orang nak dukung dye...
nak kiss dye...
nak timang dye...
hahahahhaaa.....(^_^)

(kedengaran dhiya agak jeles di situ) =p

jom layann gamba baby iman....

si comel Iman Irdina.....=)

dhiya with baby Iman....

miss u so muchh si comell....(^_^)

lenanya dye tido...

iman with kakak dhiya...=)

iman suke main air...
bila dye mengamuk...
bagi jew main air...
mesti terus cenyum....=)
mula2 basuh tangan...

lepas tu basuh kaki...=)

then, dye akan tersenyum lebar...
after dapat main air....=)

sygku iman....
i miss u.....(^_^)

itu jew nak share...
~dadaaa~

Wednesday, September 21, 2011

Konvoi Raya OM5B

Assalamualaikum readers...
dhiya kembali utk n3 terbaru...
huhuhuhuhu....

untuk kali niyh...
dhiya nak share ngan u alls semua....
kenangan manis dhiya dgn classmate dhiya berhari raya....

actually cerita niyh dah lama dhiya simpan...
baru saat ini berkesempatan nak share ngan korang semua...=)
kita masih dalam mood raya kan...??
so masih boleyh diterima lah n3 niyh ye...
hihihihihhihi...(^_^)

okeyh...
actually plan raya niyh semua Qiran yang arrange....
ktorg sebagai anak kapal....=p
hanya ikut jew plan yg dah diaturkan oleh Qiran...
semua rumah kwn2 kat perak ktorg terjah....
termasuklah rumah our lecturers...=)

perghh kenyang gila hari tu....
dari pukul 9 pagi sampai 11 malam kowt konvoi ktorg niyh...
some of my classmate siap overnight ag...
dorang dah malas nak kejar masuk kolej...
tp dhiya x ikut lah dorang overnight...
sbb dhiya kan suke tido...
so bila overnight...
dhiya rase sgtlah rugi ye kwn2...
muahahahahha....=)

okeyh malas nak membebel panjang...
jom layann gamba ktorg berhari raya ye...

persinggahan pertama....
rumah wan....=)

kenangan bersama parents wan....
walau pown dah besau...
ktorg still dapat duet raya dr parents wan okeyh...
syg uncle and aunty..
hihihihihihihi...(^_^)

rumah wan menunya bihun sup...
okeyh niyh geng meja 1..
hahahahaa....
smgt nau atonk makan...
lalalalallalaaaa...=p

ini geng meja 2...
huhuhuhuhu....
aik makan tembikai jew kami....???
percaya x..???
lalalalalalaaa....
(padahal masing2 2 kali tambah okeyh) =p


ini geng meja 3....
meja 3 niyh panjang ciket...

geng meja 3 jugak....
anam cakap....
bihun sup mak wan mmg superb....
betul x anam..????
lalalalalalaaaa....=)

geng meja 4...
dara2 pingitan...
muehehehehehhhh....=)

lagi geng meja 3...

lepas makan...
masing2 dok buka cerita....
sampai x hengat dunia...
hello kwn2...
kita masih byk rumah yg perlu diterjah ye....=p

next destination...
rumah our lecturers....
Puan OB...
rumah puan OB masak laksa...
secara bergotong royong ye....
jadi kami pown bersama2 lah membantu puan memasak di dapur...

calon2 menantu yg rajin ke dapur....(^_^)

sblm pulang...
haruslah bergambar kenangan bersama Puan OB dan anakandanya..=)
thanks puan...
seronok dapat masak sama2 ngan puan...
kenangan indah kami....=)

oppsss...
puteri2 OM5B haruslah ada gamba kenangan ye...
oleh itu....
terhasil lah gamba ini....
hahahahhahaa...(^_^)

masih di rumah puan OB...
kalau korang pandai...
cr lah dhiya yg mana 1..???
lalalalallaaaa....=p

okeyh...
yg niyh baru ada gamba dhiya...
hahahhaaa.....

now,
rumah seterusnya...
rumah Acab....

nab, qiran and dhiya...
qiran dont try so hard okeyh....
hahahhaaa...=p

masakan mak acab mmg superb...
sedap gila....
ktorg makan x pandang kiri kanan....
hohohohohoho....


lepas makan2...
lepak2 plak kat depan umah acab...
sambil posing2 maut....
muahahahhaa....

pink+red=pinkyred..
lalalaaa....
eh boss...
baju kita samelah...
kita lah sweet kaple hari tu kan..???
muahahahahahaaaa......=p


mell sedang menghiburkan kawan2 yg lain...
huhuhuhuhu....
apa cerita niyh mell...??? =p


sebelum pulang....
haruslah bergambar kenangan bersama keluarga acab...
thanks uncle and aunty...
masakan aunty mmg terbaiikk lah....=)

antara kereta2 yg berkonvoi...
ada ag beberapa kereta yg lupe dhiya nak snap...
hahahaha...
sowie...

lagi sekali minah2 gediks niyh bergamba sakan..
haruslah meninggalkan kenangan di rumah acab ye...(^_^)

pinky gurls...=)
jamny leader sbb tu dye pakai hitam belang...
lalallaaa....


smile...=)

dont try so hard as our leader...=)
thanks abg long...
wakakakakaaaa.....

hero2 pujaan malaya...
eh yekew..???? =p

masing2 bajet model kereta lah...
ok smart lah jugak kwn2...=p

kereta 1...
leader: naza...
anak kapal: nad, nab and jamny...

kereta 2:
captain: yani...
anak kapal: mell, nysa, gee and dila...=)

muadz ngan zul...
orang bujang...
naik moto jew lah yee...

eh tapi yg lain pown bujang jugak what...
tp kami naik kereta...
up siket...
lalalalalalaaa...=p

wan ngan boss...
pemandu dan penunggang berhemah...=)

kereta 3...
leader:abg long qiran...=p
anak kapal: paan, manager, akim and shebby...

yg x dew dalam gamba...
kereta 4 dan 5...

meh sini dhiya list kan jugak...
baru fair and square...

kereta 4:
captain: anam...
anak kapal:coko, dhiya and iqha...

kereta 5:
leader: acab...
anak kapal: abag rem, izwan, alip botak and atonk...

di sebelah malam...

gambar kenangan bersama miss nana....=)

lepas rumah miss nana..
kami gerak ke rumah puan zatul plak...
tp x sempat bergambar sbb...
puan buat doa selamat..
so x sopan ye nak bergamba....

okeyh...
tu jew cerita raya kami...
mmg meriah...
seronok sgt rasenya...
mmg sakan kami beraya hari tu...

minggu exam niyh pown kami masih ada 2 jemputan opwn haouse...
rumah miss Eco and Puan Sharina...
sebagai anak kapal..
dhiya hanya menunggu arahan jew...
captain cakap gerak...
maka bergerak lah kami...=)

okeyh malas nak taip dah...
~daadaaaa~